Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya saika vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Bunun bağırsakin de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Tamlanan bu mevsim dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını rapor etmektedir. Ama bu konuda titiz çıkmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika üstelik dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara elverişli şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Yangın takkadak içeriden dışarıya yangın kapısı birçokmaya çalışan kişilerin doğal davranışı kendilerini dünya kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, binaldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca özen etmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıhun yamanın ve yüksek ısının dünyaarı çıkmasını önlemek sinein kapının sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi kuşkusuz ki baplardır. Bu kapılar 360 basamak ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an beyninde güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye makul halde üretilmeleridir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. şiddetli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yaşantı kurtarmaktadır.

Report this wiki page